donderdag 24 maart 2022

Uitstap naar de haven van Antwerpen en het Red Star Line museum

 Op donderdag 24 maart trokken we met L5 en L6 naar Antwerpen. In de voormiddag werden we verwacht in de haven voor een havenrondvaart op de Themis II. Dit schip wordt buiten deze rondvaart ook gebruikt door de leerlingen van de zeevaartschool!

Dat de dokken heel uitgebreid zijn, konden we meteen ervaren. De bus zette ons per ongeluk aan de verkeerde kant af en we ontdekten daardoor te voet al een heel stuk van de haven op ons eigen 😉.

Op het dek werden we opgewacht door onze twee gidsen en in twee groepen verdeeld. Via verschillende opdrachten leerden we over het vervoer, de verschillende schepen en onderdelen van een schip, de goederen en de opslag in de haven. Veel zaken die we in de klas op voorhand hadden geleerd, konden we nu met onze eigen ogen zien!

We genoten verder van het zonnetje in een speeltuin op 't Eilandje tijdens onze picknick.
Om half 2 waren we welkom in het Red Star Line museum. We volgden het verhaal van Ita Moel, die samen met haar broers en mama de overtocht met de Red Star Line naar Amerika waagde. Een hele belevenis, ontdekten we!

Onze tocht liep hierna stilletjesaan op zijn einde, want de bus wachtte ons op om ons terug naar school te brengen. In de klas verwerken we volgende week nog verder deze uitstap en sluiten we daarna ons thema af.






































Geen opmerkingen:

Een reactie posten