zaterdag 1 oktober 2022

Sportklassen

Voorbije week was voor de derde graad een heel sportieve week!

Maandag trokken we naar Rijmenam en verlegden we onze (hoogte)grenzen. We slingerden als Tarzan en Jane met een gigantische schommel door de bomen, waagden ons aan een heuse deathride en kropen, sprongen en wiebelden ettelijke meters boven de grond op een hoogteparcours. Wat een spannende voormiddag!

Dinsdag stond de oriƫntatieloop in het park van Boom gepland. De fietstocht verliep vlot, bravo knappe fietsers! In het park zocht elk groepje op basis van een kaart naar letters die ze dan konden gebruiken voor vier-op-een-rij of scrabble. Verloren gelopen zijn ze niet, maar het was toch een fameuze zoektocht ;)!

Donderdag was wieltjesdag. Onder een stralend zonnetje vlogen de leerlingen over de heuvels van het BMX-parcours in het wielercentrum in Wilrijk. Ettelijke wedstrijdjes werden gehouden, waarbij velen tegen de juf wilden racen. Dat hebben hun (en zeker ook mijn) beentjes goed gevoeld :).
Met een echte koersfiets fietsen, was in het begin wat wennen. Na wat toertjes op de wielerbaan gingen sommige leerlingen steeds hoger en hoger fietsen. Voldoende snelheid behouden was van belang, maar dat deden ze allemaal super!
Ook de eigen skates, steps, rolschaatsen en skateboards werden gretig gebruikt op het vlakke wieltjesparcours.

Vrijdag sloten we onze sportklassen af met wedstrijdjes kubb en hockey in de sporthal van Terhagen.

Wat een fijne week!





























































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten