vrijdag 13 mei 2022

Bosklassen dag 5!

 Dag iedereen 

Alle mooie liedjes komen aan hun einde, alsook onze week bosklassen. Met het vuurwerk van Camille zijn we met ons beste beentje uit bed geklommen om onze dag te starten. De ene staat op met veel energie, de andere met nog slaapoogjes. Wat jammer dat het onze laatste dag is, maar we gaan er nog een topper van maken!

Iedereen heeft van het laatste ontbijt genoten, want we werden in de watten gelegd. Hilde en Koen hebben voor ons pistolets voorzien met lekker veel choco, confituur of andere charcuterie. Na een goed en lekker ontbijt, worden alle koffers 1 voor 1 ingeladen en de kamers opgekuist. Bij de ene kamer moeten de juffen al wat vaker komen helpen, terwijl de andere kamer nog een hoop verloren sokken en onderbroeken heeft liggen. Na een tijdje is elke kamer netjes opgeruimd en geveegd. Dan maar buitenspelen tot de bus er is. 

De bus brengt ons naar het kasteel van Franchimont. Veel van het kasteel blijft er niet meer over, maar de geschiedenis zit boordevol interessante dingen. De gids neemt ons mee naar het verleden in stappen van 100 jaar. We leren hoe het kasteel in elkaar zit, hoe het eruit zag, wat kantelen zijn en welke mensen er rondliepen. Noah werd ondergedompeld als de heer van Franchimont en met een heel leger van schildknapen en boeren werden ze voorgesteld aan het publiek. Uiteraard kon het niet ontbreken om te leren vechten en hebben we dit met elkaar mogen testen. 

Grrrr, grrr wat hoor ik daar? Ik denk dat verschillende magen aan het knorren geslagen zijn. Een lekker broodje en een appeltje later is iedereen weer op de been om aandachtig te luisteren naar onze gids. We bekijken het kasteel langs binnenuit en worden meegenomen in de legende van Franchimont. Plots stonden we voor een heuse uitdaging om de schat te zoeken die verstopt zit in het kasteel. De edelstenen (lees: snoepjes) werden gevonden en iedereen mocht er eentje mee naar huis nemen. 

De laatsten nemen nog een pipistop alvorens we de trip richting Terhagen inzetten. Omdat het vrijdagavond is, hebben we pech met de file en duurt onze reis een pak langer dan voorzien. Tegen 18u zijn we veilig en wel aangekomen. Nog even samen de koffers uitladen, gedag zeggen tegen elkaar en de juf om dan moe, maar voldaan naar huis te keren. 

BEDANKT voor deze fijne bosklassenweek!





























































2 opmerkingen:

  1. Dank u wel voor de laaste foto's!
    Bedankt voor de goede zorgen heel de week en Yazmine heeft een geweldige week gehad spijt dat het al gedaan was 🤣🤣.Dank aan alle juffen en meester Peter ook !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de veeeele foto's en mooie verhalen! 👍👍

    BeantwoordenVerwijderen