donderdag 12 mei 2022

Bosklassen dag 4!

Dag allemaal!

Half 8 deze ochtend, héél wat fijne meezingers galmden door onze gang! Geen ochtend humeuren te bespeuren, we stonden het beste van onszelf te geven. 

Na een stevig ontbijt trokken we onze stapschoenen aan. We doorkruisten bos & bomen om tot bij onze bestemming te komen: het bosmuseum van Bérinzenne. Tijdens onze tocht vervolledigden de leerlingen een bingo.  Ze zochten naar een rivier, verzamelden afval en zongen samen de longen uit hun lijf. 

Gotcha, ik heb je! Iedere leerling kreeg een kaartje. Hierop stond de naam van een medeleerling die ze moesten uitschakelen. Ruben sloeg erin, doorheen onze tocht, iedereen schaakmat te zetten. Hij werd de winnaar van dit spel. Proficiat, Ruben! 

In het bosmuseum maakten we kennis met heel wat 'opgezette' dieren. We zagen een sperwer, een das, een lynx, een oehoe, een hert en nog zoveel meer. Wist je dat een ree ook kan blaffen? Nee? Ja, wij wel! 😉 Zulke dingen ontdekten we tijdens ons bezoek aan het museum. 

Na onze heuse wandelprestatie en het museumbezoek, hoorden we onze magen knorren. Tijd om onze buikjes weer rond te eten en dat deden we! Hilde en Koen verwenden ons met een gigantisch lekkere barbecue. Een reuze aardappel, een lekkere worst én wat gezonde groentjes zorgden voor een verzadigd gevoel. 

Onze honger werd gestild, nu die van de visjes nog! Tijdens onze middagpauze gaven we hen oude broodresten. We vingen kikkervisjes en bekeken ze van dichtbij.

Goed, tijd voor het echte werk. We trokken door het Veen van Malchamps en leerden er héél wat nieuwe plantjes kennen. Een struikheide, een dopheide, een lavendelheide, een rijsbes, het éénarig wollegras? We kennen het alllemaal. Het Veen? Het Veen van Malchamps kent voor ons geen geheim meer! 

Na al dat wandelen van de voorbije dagen, verdienden onze voetjes wel wat rust. Een luxetaxi stond ons op te wachten. We stapten het treintje in (ja, dit stapje lukte ons nog net 💪) en lieten ons afzetten bij ons verblijf. Hmmmmm, heerlijke pizza's stonden op ons te wachten. 

Helaas zijn we nu aan de laatste avond van onze fan-tas-ti-sche bosklassen gekomen. Deze sluiten we af  in stijl. De bonte avond: we maken er 'nen knaller van formaat' van. 


Tot morgen!




























2 opmerkingen: