woensdag 11 mei 2022

Bosklassen dag 3!

 Dag allemaal! 

We zitten al halfweg onze bosklassen, wat gaat de tijd hier snel! Om half 8 weerklinkt een fijn liedje om met ons beste been uit bed te stappen, klaar voor een nieuwe dag! 

Na een stevig ontbijt van Hilde en Koen hebben we ons klaargemaakt om een heuse boscluedo te spelen. Terwijl meester Peter en juf Evelien op verkenning gaan, wandelen wij al richting bos om het mysterie op te lossen. We hebben te horen gekregen dat er deze nacht enkele slachtoffers gevallen zijn. Aan ons om uit te zoeken wie er vermoord is, waar en wanneer en uiteraard ook wie de dader was. Het lijkt allemaal heel gemakkelijk, maar vergis je niet, want er lagen jagers op de loer. Wie geraakt werd, moest een belangrijke aanwijzing afgeven. Met de overgebleven aanwijzingen zijn we aan het werk gezet om de 4 moorden op te lossen. 

Van moorden oplossen hebben wij grote honger gekregen. Deze middag stonden er frietjes op het menu! Mmmmmmmmh. Na onze lekkere maaltijd hebben we onze stapschoenen aangetrokken voor een verkenningstocht met onze privégids. Meester Peter heeft ons het reilen en zeilen vanuit het bos bijgebracht. Goed luisteren en noteren waren 2 begrippen van uiterst belang voor onze opdracht straks. 

Vermoeiende voetjes en een paar uur later waren de meesten blij dat het domein in zicht kwam. We mochten snel aan tafel voor een bord vol-au-vent. Nadien was het tijd voor de avondactiviteit! Bij meester Peter hebben we de verwerking gedaan van onze tocht. Aan de hand van de zelfgeschreven notities vulden we een bundeltje moeten in. Bij juf Sophie, juf Joke en juf Yanthe hebben we de bosstratego gespeeld. Opgelet! Wie wordt er hier opgegeten door wie en wie jaagt er op welk dier? Onze hersenen hebben we ook 's avonds nog nodig.

Moe, maar voldaan nog snel even douchen om nadien onze bedjes op te zoeken. Niet te lang meer napraten, want morgen staat er een nieuwe dag op het programma. 

Slaapwel en tot morgen! 






























































































2 opmerkingen:

  1. 👍👍Weer veel mooie foto's dank je wel aan de juffen om ons laten mee te genieten elke dag !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeer leuke foto's, mooi om te zien hoe ze zich amuseren

    BeantwoordenVerwijderen