dinsdag 10 mei 2022

Bosklassen dag 2!

 Hallo allemaal!

Na een rustige nacht begonnen we de dag met een 'lang zal hij leven', want de bosmeester, onze meester Peter, was gearriveerd op zijn verjaardag!

Een lekker ontbijtje ging er bij iedereen wel in en dan installeerden we ons buiten om onze brieven te schrijven (houd jullie brievenbus maar in de gaten!) en het Franse interview voor de markt verder voor de bereiden.

Met de TEC reden we naar Spa, waar we eerst een bezoekje brachten aan de markt. In kleine groepjes hebben we kennis gemaakt met de bewoners van Spa door een interview af te nemen. Sommigen wat aarzelend, maar iedereen heeft uiteindelijk zijn beste Frans bovengehaald voor fijne, kleine babbeltjes. Natuurlijk mochten ze ook iets kopen! Het snoepkraam was naar aloude traditie weer bijzonder populair, maar er werden ook gezonde aankopen gedaan, zoals meloen, aardbeien, frambozen en tomaatjes. 

Hilde kwam op de middag langs met lekkere soep en een heel groot stuk stokbrood voor elk kind. Nadat we ons buikje weer helemaal rond hadden gegeten, verkenden we Spa in 3 groepen. Bij juf Sophie werden de leerlingen uitgedaagd met allerlei wiskundige opdrachtjes in het park, bij meester Peter konden ze proeven van het echte bronwater van Spa in de Peter de Grote bron en bij juf Yanthe en juf Joke speurden ze door de stad met een heuse fotozoektocht.

En dan was het tijd voor de ontdekkingsreis in Spa Monopole! We leerden over de weg van het water tot in het flesje en konden door allerlei ramen het hele productieproces meevolgen van de fabriek zelf. Heel speciaal om te zien! Uiteraard mocht een echt flesje Spa niet ontbreken: we eindigden ons bezoek met een heerlijk fris drankje Spa en keerden toen via de TEC weer naar het domein.

Het avondeten smaakte weer goed en daarna gingen we weer op pad! We wandelden via het bos naar de rivier de Hoëgne en berekenden daar zoals echte wetenschappers het debiet van het water. Enige natte voeten waren onvermijdelijk en achteraf werd het pootje baden bij sommigen zelfs een half lijfje baden ;)

Snel douchen en dan hop, weer het beddeke in voor een deugddoende nacht. Ondertussen liggen onze kleine bosmensjes te ronken (en sommigen kleine boompjes te zagen) en heerlijk te dromen en na te genieten van een superfijne dag!

Tot morgen!



















































































1 opmerking: