maandag 9 mei 2022

Bosklassen dag 1!

 Dag allemaal!

Wat een fijne eerste dag hebben we al achter de rug! Met wat busvertraging vertrokken we deze ochtend naar de mijnen van Blegny. We werden opgewacht door de gids Jos en kregen een heuse mijnwerkersoutfit! Helemaal klaar met helm en jas konden we starten aan ons bezoek. We daalden eerst af in de mijnschacht via een grote liftkooi - spannend hoor, want het was helemaal in het donker! We leerden over de mijnwerkers, het mijngereedschap en de kanarietjes die hen waarschuwden voor mijngas. Via trappen daalden we zelfs nog verder af, tot 60 m onder de grond! Heel indrukwekkend allemaal.

Na een deugddoende picknick in het zonnetje konden we nog even genieten van de speeltuin. Er werden er een aantal toch stilletjesaan heel nieuwsgierig naar ons verblijf :) en even later reden we verder naar La Sapinière.

Koen en Hilde wachtten ons al op. Wat is het domein lekker groot! Al gauw was iedereen wel ergens aan het spelen. Om in de slaapkamers te geraken, moesten de leerlingen eerst de code kraken. Via een kompastocht verzamelden ze letters. Een aantal groepjes hadden bijna de nacht in een tentje of in openlucht moeten doorbrengen, maar konden dan uiteindelijk toch hun koffers naar hun kamer brengen ;).

Onze honger werd 's avonds gestild door een lekkere spaghetti en na nog even buiten te spelen, sloten we de eerste dag af met een heuse quiz in het avondzonnetje. Na de fotoronde weten we nu hoe elke juf/meester van school er als kind of baby uitzag :).

Nog vlug onder de douche en nu zijn jullie kapoenen al wel een tijdje in dromenland. We hopen op een goede eerste nacht en een niet al te vroege eerste ochtend... :)

We hebben internetproblemen, dus de foto's zetten we nog wel op (maar zal misschien voor morgen pas zijn).

Tot morgen!

Update: de foto's staan er op! 
































































3 opmerkingen: