maandag 2 mei 2022

Uitstap naar het Vrijbroekpark in Mechelen

 We startten de week sportief, want we fietsten op maandag 2 mei helemaal naar het Vrijbroekpark in Mechelen. Daar volgden we in de voormiddag een sessie van Europa Direct en leerden we alles over de Europese Unie. We hielden zelfs onze eigen ministerraad en discussieerden in de naam van het land dat we vertegenwoordigden over het al dan niet verboden maken van plastic zakjes in de winkels.

Na een gezellige picknick werden we opgewacht door gids Dirk. Met hem trokken we in de namiddag door het park en ontdekten we allerlei dingen over water. Wisten jullie bijvoorbeeld dat er in het Vrijbroekpark een riviertje ontstaat dat uiteindelijk via de Schelde in de zee beland?

Gids Dirk testte ook of de leerlingen van L5 goed konden samenwerken. Konden ze water van de ene kant naar de andere kant overbrengen met gootjes? Leve het goede weer, want ondanks de samenwerking werden sommigen toch nog goed nat :).

We sloten de namiddag af met wateronderzoek. Met netjes haalden we water uit een vijvertje en controleerden we de beestjes. Conclusie: het water was zuiver!

Dan was het tijd om onze fietsbenen terug boven te halen en fietsten we na een fijne, leerrijke dag terug naar huis. 














































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten